Revygänget packar ihop för ny utmaning


Jari Markkanen Jari Markkanen
jari.markkanen@skd.se

Ystad
Revygänget packade i måndags ihop rekvisita och kostymer från succén på Ystads teater. Prylarna flyttades med tre släpvagnar till deras lokal i hamnområdet.
– Nu ska vi i lugn och ro analysera vad som gick så bra, säger producent Lars-Åke Kristensson.

– Vi tar med oss alla de positiva erfarenheterna som vi har upplevt i årets revy till nästa års produktion. Om vi utgår från publikens reaktioner så har ingenting varit dåligt. Den stora frågan är då: Hur upprepar vi detta? säger han.
Den femte Ystadrevyns 13 föreställningar lockade hela 4 004 besökare plus ett fullsatt offentligt genrep till ”Revycoctail – 100 % lokalt producerad” på Ystads teater i januari. Tidigare rekordet låg på 2 700 besökare.– Vi har haft en fantastik publik med i stort sett stående ovationer under alla föreställningar, säger Lars-Åke Kristensson.
– Succén sporrar oss. Alla har varit väldigt nöjda. Men vi känner förstås trycket, säger regissör Nils-Gunnar Snygg.
En avgörande orsak till succén var den goda sammanhållningen i gruppen. Varje medarbetare har vetat vad de ska göra och själv korrigerat sina eventuella fel, enligt Lars-Åke Kristensson.
– Vi har haft en god stämning, Vi behövde bara titta på varandra för att börja skratta. Det har publiken också märkt. En i publiken sa: ”Det verkar som om ni har väldigt roligt.” Det var precis på pricken, berättar han.

En annat recept för framgång är Ystadrevyns inställning att först och främst glädja publiken.
– Publiken kommer till vår revy för att ha roligt. De vill inte bli matade med elände, det finns det nog av i vardagen, konstaterar Nils-Gunnar Snygg.
– Vi ska inte heller vara för lokala, för alla känner ju inte de lokala politikerna eller som en i publiken sa: ”Jag vet ju inte vem kommunalrådet Kent Mårtensson är, men jag vet väldigt väl vem president Trump och Kim Jong-un är.”

Redan i mars startar Lars-Åke Kristensson, regissör Nils-Gunnar Snygg och scenografen Lars Rehnett arbetet med en ny revy som bland annat kommer att spegla valåret 2018.
– Vi tre får slå våra kloka huvud ihop och se vad vi kan presentera nästa år, säger Nils-Gunnar Snygg.

dc45e8a762b87afd41c5fa142ddaf212-547x400jpg